Nie migaj się! Zacznij migać!

Cykle spotkań warsztatowych dla młodzieży, mające na celu zaznajomienie z problematyką osób głuchych, ich kulturą oraz podstawami języka migowego, a także obalać mity dotyczące osób głuchych panujące w naszym społeczeństwie.
W ramach działań projektowych zostały przygotowane 4 teledyski do wspomagania nauki znaków migowych (alfabet, liczby, kolory i zainteresowania).

Projekt realizowany w latach 2010-2017 dzięki finansowaniu ze środków Miast Stołecznego Warszawy.

O projekcie można także przeczytać we wspólnej publikacji Biura Edukacji Urzędu m.st. Warszawy oraz KDS ds. Edukacji pt: „POZARZĄDOWO dla SAMORZĄDOWYCH. Projekty organizacji pozarządowych dla uczniów warszawskich szkół”. Warszawa 2018
Publikacja bezpłatnie do ściągnięcia tu: http://edukacja.warszawa.pl/aktualnosci/18322-pozarzadowo-dla-samorzadowych-projekty-organizacji-pozarzadowych-dla-uczniow

Jedna z fotografii obrazująca działania w projekcie została nagrodzona w konkursie „Społeczna Warszawa – konkurs fotograficzny – kalendarz 2015”
Jest to konkurs na zdjęcia, przedstawiające warszawskie działania społeczne organizowany przez portal warszawa.ngo.pl. Wybrane w konkursie fotografie, nadesłane przez organizacje pozarządowe, znalazły się w kalendarzu na kolejny rok. Wybrane zdjęcie z projektu „Nie migaj się! Zacznij migać” autorstwa Małgorzaty Silny